Производство на лешникови ядки
След калибрирането и складирането на биологичните лешникови плодове. те се счупват на машина за чупене на лешници, която ги разделя на черупки, ядки и цели не счупени лешници, които се връщат за повторно счупване, до пълното им начупване.
Лешниковите ядки се изсипват в дозатор, който ги доставя върху инспекционната лента, където се отстраняват останали черупки, некачествени ядки, разполовени ядки и цели не счупени лешници.
Готовите ядки се съхраняват в кашони в полиетиленов плик от 15кг., или се опаковат на пликове от 0,80кг.,както и други по-големи разфасовки. Някои от тях биват изпечени.
Производство на биологични печени лешникови и орехови, както и конвенционални бадемови ядки, отглеждани в България, в чугунени пекарни, в разфасовки от 0,200 кг; 0,500 кг; 1,0 кг, както и печен микс от бадем, лешник, кашу, – 0,200 кг; 0,500кг, 1,000кг.
Видове разфасовки
- 15 кг кашони
- Полипропиленови пликове в грамажи: 0,80; 0,500; 1,000 кг.
- Био печени лешникови ядки в чугунени пекарни в разфасовки от 0,200 кг;0,500 кг; 1,0 кг
- Ядки суров микс в разфасовка от 0,130кг, /бадем ,лешник, орех, и стафида/
- Разфасовки след договорки и по поръчка на клиенти, и при технологична възможност на фирмата.